Osta Saxenda online

Saxenda

Verkkopalvelu Tilaa nyt

Description

Mikä on Saxenda?

Saxenda on liraglutidia sisältävä lääke, jota käytetään ylipainon ja liikalihavuuden hoitoon. Liraglutidi on glukagoninkaltaisen peptidi-1:n (GLP-1) jäljitelmä, joka toimii luonnollisen hormonin tavoin, auttaen säätelemään aineenvaihduntaa ja ruokahalua.

Saxendan käyttötarkoitukset: lihavuus ja ylipaino, diabetes

Saxenda on ensisijaisesti tarkoitettu lihavuuden ja ylipainon hoitoon aikuisille ja 12-vuotiaille tai sitä vanhemmille nuorille, joilla on vähintään yksi painoon liittyvä sairaus, kuten tyypin 2 diabetes, korkea verenpaine tai korkea kolesteroli. Saxenda ei ole suora diabeteslääke, mutta se voi auttaa parantamaan verensokerin hallintaa tyypin 2 diabeetikoilla.

Toimintamekanismi

Kuinka Saxenda toimii kehossa?

Liraglutidi, Saxendan vaikuttava aine, jäljittelee kehon luontaista GLP-1 hormonia. Se auttaa säätämään insuliinin ja glukagonin, kahden tärkeän aineenvaihduntahormonin, tuotantoa ja vapautumista. Tämä puolestaan vaikuttaa ruokahaluun ja ravintoaineiden imeytymiseen ja käsittelyyn. Tämän seurauksena potilas tuntee olonsa kylläiseksi pienemmällä ruokamäärällä ja saa paremman hallinnan syömiskäyttäytymiseensä.

Saxenda ja laihtuminen

Kun Saxenda jäljittelee GLP-1 hormonia, se vaikuttaa ruoansulatuskanavan toimintaan, mikä vähentää näläntunnetta ja lisää kylläisyyden tunnetta. Saxenda auttaa myös kehoa tuottamaan insuliinia tehokkaammin, mikä auttaa hallitsemaan verensokeritasoja ja edistää painonpudotusta.

Annostus

Saxenda-annostuksen määräytyminen

Saxenda otetaan injektiona, yleensä kerran päivässä, samaan aikaan joka päivä, riippumatta aterioista. Alkuannos on yleensä 0,6 mg päivässä ensimmäisen viikon ajan, minkä jälkeen annosta nostetaan asteittain 0,6 mg:n välein viikossa, kunnes saavutetaan suositeltu päivittäinen annos 3 mg.

Viikko Päivittäinen annos
1 0.6 mg
2 1.2 mg
3 1.8 mg
4 2.4 mg
5 ja sen jälkeen|3 mg|

 

Saxenda yliannostus: mitä sinun pitäisi tietää

Yliannostus voi aiheuttaa vakavia oireita, kuten pahoinvointia, oksentelua ja mahdollisesti sokeritasapainon häiriöitä. Jos epäilet yliannostusta, ota välittömästi yhteys lääkäriin tai myrkytystietokeskukseen.

Hinta

Saxenda lääkkeen hinta

Saxendan hinta vaihtelee maasta ja apteekista riippuen. Suomessa Saxendan hinta on noin 520 euroa 5 injektiokynän pakkausta kohden.

Saxenda hinta kuukaudessa

Kuukauden Saxenda-lääkityksen kustannukset riippuvat annoksesta, mutta yleensä ne ovat noin 270 euroa kuukaudessa.

Miten ostaa Saxenda verkossa Suomessa ja muissa Euroopan maissa?

Saxenda on saatavilla reseptillä monissa Euroopan maissa. Online-apteekit tarjoavat mahdollisuuden ostaa Saxendaa, mutta on tärkeää varmistaa, että apteekki on lisensoitu ja säännelty tavarantoimittaja.

Vaihtoehdot

Saxenda vaihtoehdot: mitä muita vaihtoehtoja on olemassa?

On muitakin lääkkeitä, joita voidaan käyttää ylipainon hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi orlistaatti, lorkaseriini ja fentermiini-topiramaatti. Kuitenkin, valinta riippuu aina yksilöllisistä terveydentilanteista, joten lääkkeen valinta tulisi aina tehdä yhdessä lääkärin kanssa.

Tässä on vertailu suosituimpien laihdutuslääkkeiden pääominaisuuksista, joita lääkärit Suomessa voivat määrätä:

Lääke Vaikuttava aine Toimintamekanismi Yleisimmät sivuvaikutukset Erityiset varotoimenpiteet
Saxenda Liraglutidi GLP-1 reseptoriagonisti: Toimii vähentämällä ruokahalua ja hidastamalla ruoansulatusta Pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ummetus Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana, eikä potilaille, joilla on MTC-syöpä tai MEN 2 -oireyhtymä
Wegovy Semaglutidi GLP-1 reseptoriagonisti: Toimii vähentämällä ruokahalua ja hidastamalla ruoansulatusta Pahoinvointi, ripuli, vatsakipu Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana, eikä potilaille, joilla on tiettyjä kilpirauhasen sairauksia
Xenical Orlistaatti Lipaasin estäjä: Estää ruoan rasvan imeytymistä suolistossa Rasvaiset ulosteet, vatsakipu, ripuli Ei suositella potilaille, joilla on malabsorptio-oireyhtymä tai maksasairaus
Mysimba Naltreksoni, bupropioni Kaksi vaikuttavaa ainetta, jotka vaikuttavat aivojen nälkä- ja mielihyväkeskuksiin vähentäen ruokahalua Pahoinvointi, oksentelu, ummetus, huimaus Ei suositella potilaille, joilla on masennus tai itsemurha-ajatuksia, tai vakavia sydän- tai verisuonisairauksia

Saxenda ja alkoholi

Voiko Saxenda-lääkettä käyttää alkoholin kanssa?

Alkoholin kohtuullinen käyttö ei yleensä aiheuta ongelmia Saxenda-lääkkeen kanssa. Kuitenkin, alkoholi saattaa vaikuttaa verensokeritasoihin ja lisätä lääkkeen sivuvaikutusten riskiä, kuten pahoinvointia ja huimausta.

Varotoimet alkoholin käytön yhteydessä

On tärkeää olla tietoinen siitä, että alkoholi saattaa vaikuttaa lääkkeen toimintaan ja sen sivuvaikutuksiin. Alkoholi saattaa myös vaikuttaa painonhallintaan, koska se sisältää tyhjiä kaloreita ja voi lisätä ruokahalua.

Sivuvaikutukset

Mahdolliset Saxenda sivuvaikutukset

Saxenda-lääkkeen yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli ja ummetus. Joillakin potilailla saattaa myös esiintyä alhaista verensokeria, väsymystä, huimausta, ruokahalun muutoksia tai ihon reaktioita injektiokohdassa.

Miten hallita sivuvaikutuksia?

Pahoinvointia ja muita ruoansulatuskanavan oireita voidaan usein hallita ottamalla lääke aterian yhteydessä. Jos sivuvaikutukset ovat häiritseviä tai pitkittyvät, ota yhteys lääkäriin.

Painonhallintaohjelma

Miten Saxenda integroituu painonhallintaohjelmaan?

Saxenda ei ole pikaratkaisu laihdutukseen, vaan sen on tarkoitus toimia osana kokonaisvaltaista painonhallintaohjelmaa, johon sisältyy terveellinen ruokavalio ja liikunta. Lääkäri tai ravitsemusterapeutti voi auttaa sinua suunnittelemaan sopivan ohjelman.

Tiedettä ja tutkimusta painonhallintaohjelman tehosta Saxendan kanssa

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että Saxendan käyttö yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa voi auttaa potilaita laihtumaan merkittävästi.

Vasta-aiheet ja varotoimet

Saxenda lääkkeen vasta-aiheet

Saxenda ei sovi kaikille. Vasta-aiheita ovat mm. raskaus, imetys, MTC-syöpä tai perinnöllinen sairaus nimeltä Multiple Endocrine Neoplasia syndrome type 2 (MEN 2).

Tärkeät varotoimet Saxenda-lääkkeen käyttäjille

Ennen Saxenda-lääkkeen käyttöä on tärkeää keskustella lääkärin kanssa mahdollisista terveysriskeistä ja seurata lääkkeen käyttöä säännöllisesti lääkärin kanssa.

Reseptivapaasti: Onko Saxenda saatavilla ilman reseptiä?

Miten ostaa Saxenda reseptivapaasti Suomessa ja Euroopassa?

Saxenda on reseptilääke, joten sitä ei voi ostaa ilman lääkärin määräystä. Lääkäri arvioi, onko Saxenda sopiva ja turvallinen lääke potilaan painonhallintaan.

Käyttäjien kokemuksia

Potilaan tarinoita Saxenda-lääkkeen käytöstä

Saxendaa käyttäneiden potilaiden kokemukset vaihtelevat. Joillekin se on ollut tehokas apu laihtumisessa, kun taas toisille sen sivuvaikutukset ovat olleet liian voimakkaat.

Asiantuntijoiden mielipiteet ja arviot

Asiantuntijat suosittelevat Saxenda-lääkkeen käyttöä osana laajempaa painonhallintaohjelmaa. On kuitenkin tärkeää, että lääkäri seuraa potilaan edistymistä ja terveydentilaa säännöllisesti, sillä Saxenda voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, ja sen teho laihtumiseen voi vaihdella yksilöittäin.

Usein kysytyt kysymykset Saxenda-lääkkeestä

Onko Saxenda turvallinen pitkäaikaiseen käyttöön?

Saxenda on hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön osana painonhallintaohjelmaa, mutta sen turvallisuutta ja tehokkuutta tulee seurata säännöllisesti.

Voinko käyttää Saxendaa muiden lääkkeiden kanssa?

Yleensä Saxenda voidaan käyttää muiden lääkkeiden kanssa, mutta jotkut lääkkeet saattavat vaikuttaa Saxendan toimintaan tai lisätä sivuvaikutusten riskiä. On tärkeää keskustella kaikista käyttämistäsi lääkkeistä lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Mikä on Saxenda-lääkkeen tehokkuus laihdutuksessa?

Useat tutkimukset osoittavat, että Saxenda voi auttaa potilaita laihtumaan merkittävästi, kun sitä käytetään osana terveellisen ruokavalion ja liikunnan sisältävää painonhallintaohjelmaa.

Kuinka nopeasti voin nähdä tuloksia Saxenda-lääkkeen käytön jälkeen?

Saxendan vaikutukset painoon näkyvät yleensä muutaman viikon kuluttua lääkkeen aloittamisesta, mutta yksilölliset tulokset voivat vaihdella.

Onko Saxenda sopiva diabeetikoille?

Vaikka Saxenda ei ole ensisijainen diabeteslääke, se voi auttaa parantamaan verensokerin hallintaa ylipainoisilla ja lihavilla aikuisilla, joilla on tyypin 2 diabetes.

Miten voin vähentää sivuvaikutusten riskiä Saxenda-lääkkeen käytön aikana?

Sivuvaikutusten riskiä voidaan vähentää aloittamalla Saxenda pienellä annoksella ja nostamalla annosta asteittain. Lääkäri voi antaa lisäohjeita sivuvaikutusten hallintaan.